Cartile iti schimba viata! ...In bine!

“Adevarul, asprul adevar”

Posted by:

Se spune ca daca nu intrebam nu aflam raspunsul si daca nu intrebam nu vom fi mintiti.

Ce se intampla atunci cand acea intrebare nu te lasa sa zambesti in fata lui si nu iti lasa mintea sa se bucure de momentele frumoase oferite.

Ce se intampla cand acea intrebare e ca un cui care se adanceste cu fiecare gand si se formeaza o rana adanca, o rana numita paranoia.

Poate acea intrebare ma va elibera de aceasta lupta cu interpretarea mea sau poate va distruge totul.

Pana la urma adevarul pe care il stim este perceptia noastra si nu stim daca adevarul este acelasi adevar pentru o alta persoana. Poate traim in propria minciuna proiectata de o minte mai inteligenta decat o stim si o numim adevar.

Se spune ca fiecare gluma are un fir de adevar, poate asa se intampla si cu minciuna, fiecare minciuna are un fir de adevar si fiecare adevar are un fir de minciuna. Minciuna si adevarul sunt ceea ce vrem noi sa credem, orice adevar astazi poate deveni o minciuna maine.

Eram la intrebari…

Ce sunt intrebarile? Niste fraze care asteapta raspunsurile pe care le dorim, o femeie cand pune intrebarea stie raspunsul pentru ca l-a interpretat in mii de feluri deja, atunci de ce mai pune intrebarea? Inca mai spera ca va fi diferit, inca mai spera ca va fi altfel, pentru ca asta e femeia, o visatoare nerationala sperand irealul traind realul.

Sa-l mai intreb sau sa incerc sa imi scot cuiul singura si sa vindec rana? Pentru ca eu am fost cea care m-am ranit cu propriul cui, cu propria interpretare.

Noi suntem cei care ne ranim singuri cu propria gandire, noi ne batjocorim mintea cu mintea noastra si o numim suferinta. Poate gasim o intrebare careia ii stim raspunsul si in spatele raspunsului se ascunde un alt adevar pe care vrem sa-l scoatem la iveala, un adevar care exista, dar nici noi nu vrem sa-l acceptam.

Inainte de a intreba si stii raspunsul, stii ce se va intampla, ai de ales sa pui intrebarea sau sa continui asa pentru ca este doar o interpretare mincinoasa cu un fir de adevar.Ana

About the Author

Add a Comment