Cartile iti schimba viata! ...In bine!

Cea mai banoasa cariera

Posted by:

“Mama si-a dorit dintotdeauna unul din copiii sa fie medic, trebuie s-o fac mandra de mine!”
“Tata este politist, trebuie sa fiu si eu!”
„Daca intru la facultate o sa-i arat ca sunt mai buna ca el/ea!”
„Vecina vecinului verisoarei mele are un serviciu foarte bine platit si a terminat economie. Vreau sa fac facultatea de economie!”

Majoritatea dintre noi urmeaza un curs al vietii sa multumeasca pe cineva sau pentru ca suntem crescuti si educati intr-un sistem bolnav orientat spre profit si nu daruire de dragoste.
Eu cand am terminat liceul nu stiam ca trebuie sa ma gandesc la pasiuni, eu vroiam sa dau la farmacie ca auzisem ca se castiga bine. Din pacate sau fericire erau doar doua locuri pentru cetatenii din Republica Moldova, au fost doua persoane care au muncit mai mult ca mine. Am ramas la Chimie ca aveam bursa si credeam ca imi place chimia, fara sa am vreun plan.
De asemenea persoanele care le cunosteam au ramas unde au intrat la buget sau bursa.
Ma intreb daca am trai in jungla si dupa ne-am duce la universitate, ar fi vreo diferenta? Pana la urma in scoala nu mi-a spus nimeni Dezvolta-ti Pasiunile!
Dupa o facultate terminata, un master care urmeaza sa-l termin in exact trei saptamani, cu o meserie care sunt mai mult ca sigura ca nu vreau sa-mi caut vreodata un serviciu, am realizat ca:
Daca vrei sa devii maturator de strada si ca adori orasul tau sa aiba strazi curate sau te umple de fericire faptul ca vecinii, prietenii iti multumesc ca datorita tie au un oras atat de curat. Acest maturator e cu o scara mai sus ca mine, deoarece el matura strazile cu dragoste pentru oras, matura strazile sa faca oamenii fericiti. Este posibil cu putina munca sa detina cea mai mare firma de curatenie din tara, doarece universul rasplateste dragostea si pasiunea.
Ceea ce vreau sa evidentiez este faptul ca nu e nevoie de studii superioare sa faci ce iti place. Majoritatea studentilor urmeaza o facultate ca e cool, nu ca ar avea un plan sau pasiune.
Sa va spun o poveste adevarata a unei prietene de ale mele. Cand a terminat ea liceul eu terminasem primul an de facultate. A venit la mine in Bucuresti sa o ajut cu admiterea. Avea cam 10 dosare si depunea oriunde, se interesa doar de strada unde ar trebui sa depuna, nu facultatea. Ea se pregatea in mod special pentru Geografie (nici ea nu stie de ce), dar a fost acceptata la facultatea de Biologie, cu bursa desigur! Poate va intrebati ce s-a intamplat cu geografia, a dat examenul de admitere si dupa ce a aflat ca a fost acceptata la biologie noi am plecat la mare, nici acum nu stie rezultatul de la examen. (Asa mare pasiune avea :)!)
A terminat facultatea, a dat si la Master, dar au inceput sa vina si gandurile „Ce fac eu cu viata mea?”. Si-a gasit si un serviciu ca un mic biolog, si sigur vedea ca o omoara aceasta meserie. O facea nervoasa si era sigura ca ea nu vrea sa fie Biolog.
Anul acesta in iunie si-a dat demisia si a inceput sa se pregateasca pentru facultatea de Arte. De ce Arte?
Pentru ca este o pictorita innascuta. Are un talent extraordinar care nu l-a cultivat. Mama ei ii spusese ca daca face Arte moare de foame. Visul a fost naruit, si mai mult uitat.
Acum se pregateste de admitere, lucreaza de zor si o face cu dragoste!
Mi-a marturisit ca acum are visuri, are planuri cu viata ei, se vede o pictorita vestita, si ii dau lacrimile de fericire. Simte ca traieste!
Cea mai buna cariera in viata este Pasiunea. Sunt visurile noastre. Ar trebui sa alungam gandurile sa facem o facultate care ne-ar aduce un serviciu bine platit. Ar trebui sa uitam de bani cand ne gandim la cariera si sa ne axam pe vocea interioara, care tipa acolo si spune ce vrea, dar nimeni nu o asculta.
Stiu ca multi din noi au terminat o facultate fara un scop. Acum suntem prinsi intr-un serviciu care nu ne aduce satisfactie, care ne „ajuta”sa fim frustrati si suparati pe noi insine, dar cel mai important este sa avem un plan, chiar dupa ce am terminat facultatea exista sansa sa iti descoperi Pasiunea! Important este sa nu ne dam batuti si sa traim cu un scop. Sa avem vise si sa le indeplinim!
Important este sa nastem pasiuni si sa le dezvoltam.
O problema cu care m-am confruntat eu este ca nu stiam ce pasiuni am, eram goala pe dinauntru. Eram goala pentru ca aveam o minte goala, nu stiam ce exista si ce-ar putea sa-mi placa.
De cand am inceput sa citesc, sa aflu ce pasiuni au altii in carti, si ma trezesc spunand „Ce tare, vreau si eu!”.Asa se naste un vis, care devine pasiune, si poate o cariera de succes.
Cel mai nou exemplu este Dune, acea carte care iti vorbeam saptamana trecuta. Sunt deja la volumul III si am devenit pasionata de controlul si manipularea mintii. M-am hotarat cum termin aceasta carte voi incepe o studiere amanuntita a mintii omului. Cum as putea sa manipulez si sa aflu ce gandeste un om doar spunand cateva cuvinte si gesticuland de cateva ori. Pentru mine asta este „Super tare!” .
P.S. Larisa mult succes! 🙂
Ana

 Ana

About the Author

Discussion

  1. Larisa  September 2, 2012

    Si acum desenez….si maine voi desena…si sper si peste ani la fel, pentru ca ma face fericita si implinita. Mult succes pentru cei care isi urmeaza pasiunea .

    (reply)
  2. Larisa  September 2, 2012

    Multumesc pentru ca m-ai sustinut ! :*

    (reply)

Add a Comment