Cartile iti schimba viata! ...In bine!

Cimitirul de Telespan

Posted by:

 Eu ma credeam frigida la ras si imi ziceam ca putine carti ma fac sa rad. Cimitirul a reusit sa ma amuze pana la lacrimi. Imi plac cartile alea care te fac sa uiti de tot, ca afara arde ceva sau chiar in suflet si tu razi ca prostu citind. E foarte tare senzatia si doar un scriitor bun [autorul cartii spune ca nu e scriitor] te poate transporta usor in lumea lui.

Cimitirul de Telespan nu m-a lasat pana l-am terminat, 36 de ore, cu pauze de mancare [ma simteam vinovata ca mananc ca Adrian Green era la dieta], si am terminat cartea cu intrebarea cu care am inceput, despre ce dieta vorbeste asta?

Sincer nu pot sa zic prea multe, pot doar sa iti spun ca merita citita. E tare, te ajuta sa iti mai deschizi mintea chiar daca te credeai deschis. E amuzanta, super amuzanta, si e sincera ca ma intreb uneori nu l-a speriat siceritatea asta. Cand am terminat de citit am realizat ca nu era nimic de speriat, chiar e dragut tipul.

Prima data cand am venit in Londra petreceam mult prin Soho, asa mi-am facut un prieten homosexual. Mi s-a parut super viata lor si foarte diferita, chiar daca locuiam in acelasi oras. Atunci imi venise ideea sa scriu o carte despre iubirile si sexul lor. Sunt deschisi, chiar le place sa vorbeasca despre ei si nu au nimic de ascuns despre sex, asa cum vei vedea in carte. Am impresia ca traiesc mai intens ca noi heterosexualii. Ideea cu cartea am lasat-o ca ma gandeam ca trebuie sa fac sex ca un homosexual ceea ce nu am reusit.

Are Telespan trei mari sfaturi in carte:

Dormi, dormi sa te relaxezi, sa uiti, sa visezi frumos, dormi sa iti fie bine.

“Dormiti! Dormiti, fratilor, ca somnul n-a facut rau nimanui! Esti trist? Culca-te! Esti nervos? Culca-te! Vrei sa mori? Culca-te, poate ai noroc si mori in somn!”

Asculta muzica, asculta muzica sa te relaxezi, sa uiti, nu visa frumos cu ochii deschisi ca uiti de realitate si te cam pierzi. Ceea ce consider ca are dreptate ca si eu visez ca o sa devin femeie de afaceri cu miloane in banca. Cand citeam m-am linistit ca nu eram singura. Cred ca sunt, ca el s-a lasat.

 

Stiu ca stiai sfaturile astea, dar are el drepatate.

Pe langa limbajul autorului care vine in contrast cu idea cartii, cartea te cam pune pe ganduri, totul este povestit cu un umor si sarcasm care te fac sa iei mai usor problemele. Orice drama in carte vine cu o parte umoristica. Cred ca pana la urma asa e viata, e o drama, dar depinde de noi cum o dramatizam.

Cumpara cartea Cimitirul si citeste-o:

  1. Este o carte buna
  2. Autorul este roman
  3. Hai sa incurajam literatura romana.


Ana

About the Author

Add a Comment