Cartile iti schimba viata! ...In bine!

Doi ciudati si o prietena

Posted by:

Doi oameni cool, după ce s-au iubit cam doi ani ca in filme s-au despărțit. După multe discuții si tratative, amândoi au decis ca e mai bine separat. Drumurile lor mergeau paralel, dar nu împreuna. Știau ca acest paralelism este periculos si la un timp vor deveni congruente. Nu au mai pierdut timp împreuna, dar separat ca prieteni.
Mai comunica, mai schimba idei si din luna in luna sau chiar zile mai savurează o sticla de vin împreuna. Uneori ii pălește jalea, dar știu ambii ca e de la vin. Uneori pe ea o lovește drama, dar știu ambii ca e acea perioada a lunii. El își spune ca se simte binecuvântat ca o are ca prietena. Ea după multe încercări din partea vieții ii mulțumește ca a fost in viată ei si încă este.
Intra-o zi de iarna târzie cu un vânt puternic si un soare abundent, mai adia cate un miros de la primele flori de primăvara ea a decis sa ia prânzul cu o prietena. După obișnuitele întrebări despre cum mai e viată, despre iubitul prietenei si despre despărțirea ei, prietena a făcut o fata strâmba de parca simțea o durere pe undeva.
– Da de ce nu te lasă in pace, de parca nu poți găsi pe altcineva?
– Da nici nu s-a pus problema ca nu pot găsi, si nu vreau eu sa mă lase in pace!
– Creierul meu nu accepta prietenie după despărțire!
– Daca tu nu ai avut si trăit nu înseamnă ca nu exista!
– Imposibil! Nu sunt de acord, eu sunt sigura ca el urmărește ceva!
Pe ea a bufnit-o rasul.
– Ce ar putea sa urmărească, vrea doar sa mă ajute si nu știu ce as fi făcut in perioada asta fără el, prietenele erau in „vacanta”!
– Puteai sa suni daca aveai nevoie de ceva!
– Tocmai, pe el nu l–am sunat a știut si a fost lângă mine, sunt conștienta ca ar fi urme de sentimente pe undeva, dar relația noastră a fost bazata pe respect si sinceritate. Mă bucur ca li am alături măcar așa cum este acum, ca un simplu prieten. Mă bucur ca am întâlnit oameni care fac un bine fără a aștepta ceva in schimb. Mă bucur ca am putut vedea si simți o iubire diferita. Mă bucur mult ca acest om a trecut prin viată mea.
– Eu nu am încredere in el! Ai grija cu el!
– Cu ce sa am grija daca omul asta m-a ajutat atât de mult când putea sa mă lase uitării. Cum sa am grija daca e un prieten adevărat?
– Înseamnă ca sunteți doi ciudați, nu exista prietenie după o relație si gata! Nu exista!

Exista prietenie după iubire? Ați simțit-o? Știți cum e?Ana

About the Author

Add a Comment