Cartile iti schimba viata! ...In bine!

Furtunile au si ele rostul lor

Posted by:

M-am gandit mult la chestia asta cu iubirea neconditionata!

Toti acesti filozofi care ne spun ca aia nu e iubire daca astepti ceva in schimb, daca incerci sa-ti schimbi partenerul nu e iubire adevarata si multe altele.

Era dimineata, simteam o pace cu mine insumi, era ca o rasuflare dupa o furtuna grea sufleteasca si te bucuri ca nu ai patit nimic. Eram multumita ca in sfarsit am invatat sa stiu ce vreau,eram fericita ca imi placea in bratele cui sunt.

Cu doua zile inainte de aceasta pace m-am intalnit cu fostul, ne-am iubit mult cat am fost impreauna si am incercat sa-l schimb timp de 6 ani. Simteam ca doar eu ofer iubire, il uram ca eu il iubeam si el se iubea, el se incarca cu energie si eu doar ma goleam. Sase ani in care am asteptat sa se intample o minune si de dragul iubirii noastre el se va schimba. Cand l-am vazut acum era acelasi, arogant si plin de el. Un barbat fara un strop de compasiune si eu o sensibila crunta, dupa jumatate de ora deja ma cuprindeau acele atacuri de panica pe care le aveam cand eram cu el, asta traisem timp de sase ani, o speranta ca va fi bine si el ma va iubi cum imi doream eu, ca imi va da atentia de care aveam nevoie. Nu s-a intamplat si acum am realizat ca el nu se va schimba, doar eu eram vinovata ca asteptam si il rugam sa ma iubeasca in felul meu.

Dupa teoria ca incercam sa il schimb si inseamna ca nu il iubeam este total gresita. L-am iubit atat de mult, dar nu m-am iubit pe mine indeajuns sa stiu unde sa ma opresc si sa incep sa caut ce imi doream.

Iubirea neconditionata este atunci cand ai gasit ceva care te face sa te simti sa iubesti neconditionat, acel sentiment cand realizezi ca el stie ca nu esti perfecta  si a ramas langa tine chiar daca uneori esti insuportabila. Acel sentiment ca orice s-ar intampla ii vei multumi ca a fost in viata ta si ca ti-a aratat ca e posibil.

Sentimentul de iubire neconditionata apare atunci cand ai invatat ca doar cu iubire nu poti avea o relatie sanatoasa, ci doar atunci cand ai invatat ce iti doresti de la un barbat.

Acceptarea partenerului apare cand iti cunosti propriile defecte si le accepti glumind despre ele, cand ii explici partenerului despre ce nu iti place si el iti respecta acele granite.

Sa iubesti neconditionat inseamna sa ceri e iti doresti si sa oferi ce ti se cere, stiindu-ti limitele de la inceputul relatiei.

E ca in afaceri, faci planul afacerii, stabilesti limite si nu treci peste ele orice s-ar intampla. Stabilesti exact la ce te astepti de la un barbat, desigur poti fi flexibila, dar tu stii cat anume incat sa ramai fericita.

Nu este in regula sa faci sacrificii care nu te fac fericita!

Iubirea neconditionata vine cu o experienta, nu se intampla pur si simplu. Iubirea neconditionata inseamna sa te iubesti pe tine, nu sa fii narcisista,ci sa-ti respecti limitele si sa stii cand sa spui stop.

Nu este in regula sa fii nefericita intr-o relatie si sa urmezi sfatul cu acceptarea partenerului, vei deveni  mai frustrata si la fel de nefericita.

Este adevarat ca nu trebuie sa ne schimbam dupa cum spune partenerul, dar cand iubirea este reciproca in timp inveti ce anume isi doreste persoana de langa tine.

Intr-o iubire neconditionata e nevoie de doi si daca este doar unul, sigur astepti sa se intample o minune, nu ai nicio siguranta daca se va intampla, dar tu meriti doar atat?

 Ana

About the Author

Add a Comment