Cartile iti schimba viata! ...In bine!

Iubire, Sex, Dependenta (partea I)

Posted by:

La sfarsitul saptamanii trecute am participat la un congres despre afaceri. In trei zile am ascultat ce zic cativa miliardari despre bani, oameni si atitudine.Printre ei au fost Tony Robbins, Donald Trump, Sebastian Coe si multi altii. Oameni plini de incredere in statutul lor si foarte carismatici.
Vineri dimineata la ora 7 a.m am plecat cu intrebari. Ce voi face acolo? Pe cine voi cunoaste? Cum mi se decide soarta dupa aceste trei zile? La 7:30 a.m. m-am inregistrat, mi s-a dat o bratara argintie si mi s-a spus sa nu o dau jos in aceste 3 zile. M-a rugat politicos sa ma asez in sirul “Silver”. Sirurile erau pe categorii DIAMOND  VIP  GOLD  SILVER   BRONZE. Eram inchisi cu niste bariere de metal, impartiti pe categorii in functie de cat de mult am platit pentru bilet. Mintea mea deja incepea judecata. ( Sa fiu sincera! Mi-am ascuns bratara si m-am dus la VIP, nu ma impacam cu judecata mea)
Caracteristicile comune, erau emotiile pe care le trezeau in noi, cam 10 000 de oameni. Fiecare “Speaker”era axat pe un anumit profil de oameni. Unii iti trezeau interesul cu povestea personala, altii se jucau cu vocea lor si noi eram implicati complet in ceea ce zic.
Eu sunt o analista, omul vorbeste si eu ma gandesc de ce clipeste, de ce a ridicat tonul un pic, de ce s-a intors exact cand spunea ce era mai interesant. Ma axez pe emotiile de dupa analiza mea, nu pe cele pe care s-a axat el sa le trezeasca in mine.
Primul invitat Tony Robbins, auzisem de el, oamenii il venereaza. M-am convins, omul ala stie sa-ti intre in creier si tu faci cum zice el. Incredibila psihologia asta! Era un domn langa mine in jur de 60-65 de ani si sarea in sus ca la 20. Ca analist, a trebuit sa fiu atenta ce face Tony asta asa special. In pauza m-am mutat la margine si mult mai in fata, deja aproape de Diamond, stiam ca Tony se tot plimba pe acolo. Venea spre mine un om de doi metri cu un ton vocal rar intalnit si cand vorbea ii simteam vibratiile in piept. Simteam ca doar cu vocea darama munti, dar sa faca un batranel sa sara.
Stabilea un contact vizual de o secunda cu fiecare, sa spunem 50 pe minut. In sase ore ne-a avut pe toti. Daca te vedea plictisit/a  venea si ridica vocea langa tine uitandu-se in ochii tai, erai a lui pe toata durata show-ului. Sincronizare perfecta cu muzica, cu miscarile lui. Concluzia, un lider sanatos mental si miliardar.
Bine, bine! Dar ce a zis de bani?
🙂
A zis ca 99% din banii facuti se bazeaza pe sanatatea mentala, restul e munca. A specificat ca  un lider nu se opreste niciodata din educatie, nu neaparat facultati, ci educatie personala. Aici, m-am simtit pe drumul cel bun, eu citesc continuu, si mai important este ca impart cu voi toti ceea ce citesc.
Ne-a convins pe toti ca emotiile genereaza emotii. De exemplu daca eu iti spun sa citesti o carte, tu nu ma bagi in seama, iar daca iti explic cu emotie cum m-a ajutat aceasta carte 90% te voi convinge. De aceea e important sa iti implementezi la nivel cerebral emotiile pozitive, sa atragi emotii pozitive in viata ta.
Ca sa intelegi titlul ales de mine cu principiul lui Tony este simplu!
Iubire -adica Pasiunile tale, ceea ce iubesti tu sa faci zilnic si nu te plictisesti. Acea emotie pozitiva pe care vrei s-o impartasesti cu oricine. Lupta pentru ea si tinteste sus.
Sex – Actioneaza si fa bani din pasiunile tale.
Dependenta – lucreaza zilnic pentru pasiunea ta, pentru visul tau pana devine ceva fara de care nu poti trai.
Iubire, Sex si Dependenta sunt cuvintele ce caracterizeaza o relatie de iubire, se pare ca se aplica acelasi principiu si in relatia cu banii. Se cere iubire si munca in orice am face, e nevoie de incredere in fiinta noastra si oameni.
Saptamana aceasta am o carte buuna, o carte care a schimbat vieti.
Fiecare “Like si post on Facebook” va primi cartea “Puterea nemarginita” de Anthony Robbins, desigur trebuie sa fii abonat pe Provocartea :).
Daca ai citit-o lasa un comentariu si spune-ne ce te-a invatat aceasta carte, daca nu  sper ca esti convins ca trebuie s-o citesti.
P.S.- In partea a doua voi vorbi despre rolul cartilor in afaceri si bani
Ana


Ana

About the Author

Add a Comment