Cartile iti schimba viata! ...In bine!

Schimbari din Dorinte

Posted by:

Schimbarile sunt ca anii, vin fara sa te intrebe . Uneori ne schimbam din dorinta si alteori este invitabil.

Schimbarile sunt ca o baie rece in mare, corpul ar fugi daca nu ar fi oprit de minte. Suferind o schimbare corpul lupta sa traiasca ce a trait, refuzand orice fel de luciditate.

Unii spun ca suferind sau traind experiente nu prea placute in viata ne trezim, sau ca ar trebui sa le spunem „ bine ati venit!” pentru ca urmeaza inca o treapta urcata in universul nostru unic. Tot ei sustin ca asa devii mai bun, o versiune mai buna a ta. Fiecare avem experientele noastre si toti stim ca fiecare experienta ne invata ceva, realizand sau nu.

Ma intreb insa ce se intampla cand am invatat tot, nu stiu daca ar fi posibil. Ma mai intreb ce se intampla cu experientele alea care te marcheaza pe viata, cand ai fi vrut sa inveti ceva, dar tot ce simti e un gol in suflet? Ce se intampla atunci cand pierdem pe cineva drag sau cineva pleaca din viata noastra si lasa doar intrebari. Ce se intampla cand o schimbare in viata lasa o dorinta sa traim in trecut, sa fim alaturi de ei?

Stiu, invatam sa uitam si sa traim fara ei sau sa ii pastram in minte. Unii ne schimbam iubind, altii ne schimbam fugind de prezent, sperand la un viitor mai bun.

Mai sunt schimbarile alea care vin din dorinte, alea cand te plictisesti si iti doresti sa se intample ceva in viata, cand stim ca ar trebui sa fie altfel si asteptam sa mai cada o stea luand-o ca pe un semn. Un fel de nu stiu ce vreau, dar simt ca se va intampla ceva, si crede-ma se intampla uneori ce vrei si alteori ce nu te asteptai.

Zilele acestea am fost in Bucuresti si de fiecare data imi propun sa citesc cate o carte in limba romana. In doua zile am citit „Esenta Eficientei” de Daniel Zarnescu, auzisem de aceasta carte, dar nu stiu ce ma oprea sa o citesc. Pot spune sincer din multe carti citite despre dezvoltare personala ca este o carte foarte buna. Sunt mai multe carti si multa munca in una explicata atat de clar si cu pasi de actiune, asa cum Daniel stie J.

Am fost mai mult decat surprinsa sa citesc atat de multa informatie in doar 300 de pagini. Unii au folosit toata acea informatie in mai multe volume, Daniel a avut grija sa testeze mai intai si dupa sa ne spuna exact ce si cum. Este o carte despre obiective si cum sa devenim mai disciplinati, cum sa folosim schimbarile in folosul nostru, cum sa directionam o schimbare. Este o carte care iti toarna o galeata de apa rece la inceput aducandu-ti aminte ca poate stiai ce scrie acolo, dar te-ai facut ca nu stiii. Este o carte nu numai ca iti spune cum, te invata ce anume sa faci zilnic sa ai ce iti doresti in viata.

Pentru mine a fost schimbarea pe care o cautam, v-am mai spus eu ca o carte este citita cand ai nevoie de ea, orice vine cu un scop in viata noastra. Daca aveti sau nu planuri pentru 2015 cititi aceasta carte, la sfarsit de an nu mai avem cum sa spunem „ Da’eu nu am stiut!”.

Schimbarile care vin din dorinta de a ne schimba sa fim mai buni sunt binevenite, schimbarea o putem decide noi.

Daca ai citit cartea lasa-mi un comentariu si spune-mi ce parerea ai sau cum ti-a schimbat viata.

Cu drag Ana.Ana

About the Author

Add a Comment