Cartile iti schimba viata! ...In bine!

Scrisori de dragoste

Posted by:

E vineri seara si am intalnire cu psihologul meu, vreau in seara asta eu sa pun intrebarile, cineva trebuie sa-mi explice ce simt, si de ce se intampla asa.
– Daria te rog…
– Da stiu Domnule Fear trebuise sa ma uit pe geam si sa nu ma uit in spate!
– Vad ca esti hotarata in seara asta, te ascult.
– Da vreau eu sa pun intrebarile.
V-am tot povestit de relatia mea actuala. De curand amandoi am stabilit sa nu ne mai intalnim si o perioada sa comunicam prin scrisori, da auziti bine, vrem sa fim mai diferiti, mai romantici. El a stabilit regulile:
Sa nu-l contactez in niciun fel, doar prin scrisori.
– De ce Domnule Fear?
– De ce vrea asta? Se plictiseste?
V-am adus si doua scrisori!
Voi incepe sa o citesc pe cea trimisa de mine.
“Daca ar fi sa spun adevarul as minti, daca as minti mi-as arata frustrarile si ai deduce adevarul, vrei sa te mint sau sa te mint?
Nu stiu ce sa scriu, doar scriu, scriu ca imi e frica…
Daca lumea ce ma incojoara e fericita sunt si eu, daca tu esti trist sunt si eu, de fapt scriu sa nu plang, scriu ca imi e frica…
Daca as alerga undeva ai veni sa ma cauti? Daca as fugi de tine m-ai urma?
Daca ti-as spune sa ma lasi ma vei lasa?

Daca as vorbi despre citit as spune ca e singurul mod in care ma regasesc, in care pot fi orice, o printesa frumoasa si curtata, cu un corp superb si minte inteleapta. Pot fi un cersetor destept, stand pe marginea drumului citind carti si sa primesc bani de la voi pentru mancare. Pot fi luna care vegheaza noaptea, care vede tot ce misca, vede dormitoarele cu geamurile transpirate, cu gemete de iubire sau prefacute, pot vedea ce vreau si cand vreau, dar e doar noapte si vreau sa fiu pentru totdeauna. Vreau sa fiu ce nu a fost inventat, vreau sa fiu ce nu a fost scris. Crezi ca pot? Eu cred ca Da! Pot fi ceva ce nu a fost nimeni, pot fi umbra ta, Nu, nu vreau sa fiu umbra ta, pot sa fiu ceva ce nu a fost nimeni, vreau sa fiu o stea, nu , sunt prea multe stele si nu vei sti care sunt. Vreau sa fiu ceva ce nu a fost nimeni, as putea fi, as putea fi TU, DAAA, vreau sa fiu TU, pot? Crezi ca as putea? Da! Eu cred ca pot!

Vreau sa fiu TU.

Daca as fi TU, as inventa al tau TU, l-as reinnoi in fiecare zi, pentru ca EU vreau sa fiu TU, si e diferit daca eu vreau, eu pot sa schimb al tau TU.
Daca as fi TU, as renaste, Da!!! As renaste in fiecare zi, as fi in fiecare zi un alt TU, adica tot TU, dar unul diferit, in fiecare zi mai special.
Cum adica special? Special cum cred eu ca e special, special in iubire, special in gelozie, special in a fi TU.

Cum special In iubire? Sa fii special iubind si daruind fara sa ceri nimic, sa iubesti, sa adori, sa simti, sa intelegi, sa uiti de tine, doar sa Iubesti.
Cum sa Iubesti? Iubeste cum simti gandidindu-te la TU, pentru ca TU acum esti cel mai special, acum traim pentru TU. Crezi ca poti? Eu cred ca da, ca eu sunt Tu, si EU pot orice fiind TU.
Se poate sa fii special in gelozie? Da, si chiar imi place, chiar vreau sa fiu o geloasa speciala, pentru ca atunci cand esti TU, esti la superlativ, poti fi totul special, ceea ce esti geloasa, frumoasa, ganditoare, timida, introvertita, esti SPECIALA pentru ca esti TU.

Ce e asa special in a fi TU? Tu de ce crezi ca e special sa fii TU? Prin simplul fapt ca esti doar TU, si TU esti EU, si TU si EU sunt impreuna, pentru ca daca EU sunt TU si TU esti EU suntem un intreg, suntem totul, si putem fi oricine si orice pentru ca suntem foarte speciali, suntem doar noi, Tu si EU. Ceea ce fac TU si EU e mai mult decat perfect, orice ar renaste EI, orice ar face EI este divin, mai mult decat special.
De ce?

Pentru ca EU si TU iubesc special, sunt gelosi speciali, tot ce fac EI este special, iubind ca TU si EU, este ca si cum TU iubeste doar pe EU si EU doar pe TU, EI doar iubesc, nu pun intrebari, nu se indoiesc, EI doar iubesc, si ceea ce iubesc EI este perfect, pentru ca renaste din perfectiune, tot ce ating EI este perfect pentru ca emana perfectiune.
Ce frumos este sa fii TU!!!”
Raspunsul lui:
„Vreau sa fac un credit. Si vreau sa fie unul special. La ghiseul bancii, imi amanetez toata viata si imi fac rate pentru plata:
„Don’soara bancherita blonda cu sanii mari, vreau sa fug pe luna, sa vizitez extraterestrii, sa-i pup.
Pentru toate astea, sunt dispus sa platesc o eternitate, in 6 rate.”
„Da, sigur ca da. Semnati aici, aici si aici. Sufletul dumneavoastra va va fi confiscat dupa moarte, iar datoria o veti plati in iad.”
Ma simt nebun, nu cred ca sunt normal. Sunt constient ca tot lupt cu fricile mele in loc sa le eliberez, insa pe de o parte mi se pare normal sa fac asta si simt ca asta e pasiunea mea. Sunt dispus sa-mi vand si sufletul ca sa pot asigura totul pentru cei dragi mie. Vreau sa construiesc un castel, sa-i fac un zid urias de jur imprejur, sa angajez niste mercenari ce sa stea in turnuri si sa impuste pe oricine se apropie.
Intre zidurile alea vreau liniste si pace. E domeniul meu, nimeni nu se poate atinge de el, nimeni nu se apropie fara voia mea.
Si vreau sa-mi vand …
Neah, nu mai conteaza, exagerez aiurea.”
-Sa inteleg ca e ceva ce te deranjeaza la acest mod de comunicare?
-Da, mi se pare ciudat, am nevoie sa il simt, sa stiu exact ce gandeste, ce vrea…
-Trebuie sa realizezi in primul rand ca nu este neaparat o problema reala la mijloc. Este mai mult o nevoie de atentie a ta si a femeilor in general. El nu poate lasa totul acum pentru a se preocupa de tine. Poate are nevoie doar de putin timp pentru el insusi, sa se concentreze si pe treburile lui si de aceea a considerat ca a comunica cu tine prin scrisori o perioada, ar fi benefic.
Nu este cazul sa te gandesti ca ar fi neaparat ceva in neregula, ci mai degraba sa intelegi ca el nu poate lasa acum totul balta pentru a se concentra strict pe nevoile tale.
Procedeaza si tu la fel. Ocupa-te de TINE mai mult si lasa totul sa curga de la sine.
 Ana


Ana

About the Author

Add a Comment