Cartile iti schimba viata! ...In bine!

Simte lumea…

Posted by:

Credem ca dreptatea e ce stim noi si adevarul este cel pe care il alegem noi. Ce stim astazi va fi trecut maine si in ce credeam ieri s-ar putea deja sa am dubii.

In fiecare zi realizez ca nimic nu este adevarat si minciuna e la fel de adevarata ca purul adevar. Credintele noastre sunt influentate de experientele proprii si de oamenii pe care ii vedem si auzim zilnic. Ajung sa ma intreb daca ceea ce fac este corect sau bine si raspunsul ar fi bine pentru cine. Legile sunt facute de oameni ca noi si lumea inseamna noi.

Educatia e ceea ce ne diferentiaza, oricat am crede ca hainele il fac pe om este doar adevarul propriu pentru ca de fapt societatea ne impinge haine fashion pe sezon si daca pierzi ritmul s-ar putea sa nu mai fii in ritm cu sezonul. Nu haina il face pe om ci credinta noastra in turma. Omul valoreaza la fel ca saptamana trecuta, nu a scazut la bursa daca nu si-a cumparat New Ballance this weekend.

Gandind ca totul este neutru, ca fericirea mea ar putea fi nefericirea ta si invers. Ca frica mea cea mai mare sa fie dorinta ta ma face sa relizez ca este mai usor. Ne este mai usor sa fim, ca de fapt nu exista adevar universal si chiar cerul nu ne este limitat.

Revin la educatie si astazi imi mentin ideea ca doar ea ne diferentiaza, pentru ca de acolo ne cresc valorile. Fara educatie si fara valori nimeni nu isi poate da o directie proprie a vietii. Valorile omului sunt ca radacinele unui copac. Trebuie sa avem niste credinte, sa fie credinte “neegoiste”, sa ne iubim aproapele si sa ne pese de cel cel de langa noi. Sa avem bun simt si sa intelegem ca lumea chiar nu se invarte doar in jurul nostru, ca suntem cam sapte miliarde si chiar se merita sa ne ajutam unul pe altul. Merita sa intelegem ca Pacea, Respectul, Iubirea, Natura, Libertatea etc sunt radacinile noastre si nu merita sa ne indepartam de ele pentru ca restul sunt doar lucruri materiale inventate de noi.

Astazi eu cred in valorile omului si imi sustin ideea ca doar cu educatie crestem, nu ma refer la diplome ci la acea curiozitate despre viata, despre de ce se intampla asta, ca noi suntem diferiti pentru ca asta vrem sa credem.

Voi in ce credeti astazi?

P.S. Carti „buune rau” de citit pana data viitoare:

– Slefuitorul de diamante (Michael Roach si Christie McNally)

– What makes you not a buddhist (Dzongsar Jamyang Khyentse)

– Start with why (Simon Sinek)

Continuati lista va rog….Ana

About the Author

Add a Comment