Cartile iti schimba viata! ...In bine!

Totul depinde de felul in care privesti lucrurile…

Posted by:

‘- De ce nu cauti un loc de munca? Orice pana gasesti ceva ce iti place?’, e sfatul meu catre o prietena.
‘- Eu am doua facultati, ce vrei sa muncesc cu cei care au doar liceul? Mai       bine stau acasa’, asta e raspunsul ei.
Este o fraza cat mai des auzita printre tinerii proaspat absolventi, au o facultate terminata (2, 3..)  nu au experienta si decid sa stea acasa, sau sa munceasca oriunde pentru bani.
De ce ajungem in situatia asta? Pentru ca nu facem o facultate din pasiune, pentru ca facem o facultate care credem ca ne va ajuta sa avem un salariu bine platit, sau aleg parintii in locul nostru, ce cred ei ca ni se potriveste, pentru ca nu suntem destul de ‘cititi’ sa decidem ce e mai bine pentru noi, pentru sinele nostru.
Suntem practic obligati in scoli sa invatam ce ni se cere, nu ne intreaba nimeni ce ne-ar place sa invatam, sistemul de invatamant este preocupat sa tina pasii si sa predea cat cred ei ca avem nevoie sa invatam.
Daca ar fi interesant cineva de adevarata noastra educatie, si anume dezvoltarea personala a fiecarui individ in parte, pentru ca toti suntem diferiti, am sti ce e bine pentru noi la varsta cand trebuie sa mergem la facultate, sa decidem in ce domeniu am lucra cu pasiune si am depune efort maxim.
O modalitate sa te educi frumos, asa cum vrei tu, sa-ti descoperi sinele, sa stii cine esti cu adevarat, sa-ti valorifici valorile personale, sa te dedici intru totul talentului tau este sa citesti, sa citesti ce iti place, nu ceea ce ti se dicteaza, sa-ti cauti stilul si eroii tai favoriti in carti, sa le urmezi exemplul, sa te regasesti intr-o carte ca in final sa relizezi ca exista solutii miraculoase pentru fiecare problema. Fiecare carte reprezinta un om ca tine, dar cu o mare dorinta de a trai, fiecare suntem eroi in felul nostru, doar ca dorinta este distrusa de sistem.
Ai sansa sa schimbi asta, provocandu-te sa citesti, sa-ti cauti eroii sa-ti arate drumul corect. Provoaca-te sa iesi din mediocritate, sa fii un erou .
Un triunghi perfect este ‘a concepe-a crea-a trai experienta’.
Putem oare concepe daca nu avem un orizont larg?
Daca nu gandim maret?
Cum putem sa gandim mai mult decat am gustat sau auzit?
Mintea ta nu cunoaste ceea ce tu nu i-ai dat sa stie.
Sunt doua solutii sa-ti largesti orizontul, sa experimentezi viata fara frica, sa te risti in toate aventurile tale, sa iei orice esec ca pe o invatatura, si sa tragi concluzii la sfarsit, desigur este o o provocare pentru fiecare sa traim asa, ia mult timp, o analiza zilnica a ceea ce traiesti, o documentare regulata in domeniul tau.
Sau putem citi ceea ce altii deja au trait si experimentat, ca tu doar sa tragi concluzii si sa treci la urmatorii pasi, sa creezi si desigur experimentezi, ca reiei ciclul de a concepe din nou.
Convinge-te ca exista o viata mai buna, ca problemele tale sunt false pentru ca exista solutii, trebuie sa stii sa le vezi, provoaca-te sa citesti o carte pe luna initial, ulterior pe saptamana, descopera ce gen de carti te fascineaza ( chiar daca crezi nu e posibil, ar trebui sa incerci si vei vedea, totul e posibil).
Invinge frica de a inavata prin citit, nu e aceeasi ca in scoala, aici nimeni nu te intreaba daca ai inteles, cititnd o carte o interpretezi cum vrei si analizezi in ritmul tau. Dupa cateva carti citite observi setea sa afli ceva nou si te provoci iarasi. Eu merg pe principiul ca orice carte citesc este exact in momentul in care am nevoie, starea mea emotionala din acel moment alege cartea care vine cu o solutie.
P.S. La fiecare carte citita voi scrie un articol sa te provoc sa citesti, sa afli avantajele exceptionale fiind prieten cu cartile tale. Daca vrei iti voi spune cartea citita, eu prefer sa cauti cartile care iti plac tie si nu mie, sa te descoperi citind si sa realizezi ca exista sansa sa Iubesti viata, sau s-o urasti, depinde de tine cum vezi lucrurile, eu iti pot spune doar ca Se Poate…


About the Author

Add a Comment